Ładowanie strony…
potrawa

Bizcocho de Manzana y Zanahoria- Jabłkowo- marchewkowy biszkopt

By m.nowak    

Czerwiec 14, 2017

Biszkopt jabłkowo - marchewkowy to stosunkowo prosty przepis, który sprawdzi się idealnie przy każdej okazji. Jest to jeden z przepisów stosowany w wielu hiszpańskich domach ze względu na prostotę jego wykonania. Idealnie łączy się z płynną czekoladą, jak i z owocowymi sosami, więc można stwierdzić, że jest to idealna baza do stworzenia wspaniałego i zarazem pysznego deseru, który zachwyci wszystkich domowników.

  • Przygotowanie: 15 min
  • Gotowanie: 40 min
potrawa

Składniki

1 sztuka jabłka

2 sztuki marchewki

120 g masła

250 g cukru

250 g mąki pszennej

6 sztuki jajek

1 łyżka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania

1Piekarnik ustawiamy na 170 stopni. Jabłko i marchew obieramy ze skórki i ścieramy na tarce (grube oczka). Jajka ucieramy z cukrem do momentu powstania jednolitej masy. Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Przelewamy masę do silikonowych foremek. Wkładamy do piekarnika na 30- 45 minut, dopóki ciasto nie zbrązowieje. Podajemy na zimno z cukrem pudrem.

00:00

0 Reviews

All fields and a star-rating are required to submit a review.

przepisy kulinarne Przepisy kulinarne mytastepol.com Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków