Ładowanie strony…

Ensalada de legumbres – tradycyjna sałatka w nowoczesnym wydaniu

sałatka ensalada con legumbres

Ensalada de legumbres – tradycyjna sałatka w nowoczesnym wydaniu

By w.leszczynska    

Lipiec 25, 2017

  • Przygotowanie: 35 min
  • Gotowanie: 2 hrs 5 min
  • Liczba porcji: 4-6
sałatka ensalada con legumbres

Składniki

150 g ciecierzycy

100 g fasoli jaś

1 cebula

100 g papryki

300 g tuńczyka

mix sałat

3 jajka gotowane na twardo

10 pomidorków koktajlowych

Salsa

1 łyżeczka musztardy

50 g oliwy z oliwek

30 g octu balsamicznego

1 łyżeczka miodu

sól, pieprz

sok z cytryny/pomarańczy do smaku

Sposób przygotowania

1Fasolę i ciecierzycę namoczyć i zostawić na 12 godzin , następnie gotować przez 2 godziny.

sałatka ensalada con legumbres

2 Jajka ugotować na twardo (7 minut).

3Umyć warzywa, cebulę i paprykę pokroić w drobną kostkę ( brunoise ).

4Jajka pokroić w kostkę, jedno zostawić do dekoracji.

5Pomidorki pokroić na pół lub w ćwiartki.

6Tuńczyka odcedzić i podzielić na mniejsze kawałki.

7Wszystkie składniki połączyć ze sobą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatkę można udekorować płatkami kwiatów i prażonym porem

Przygotowanie sosu

1Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i polać sałatkę gotowym sosem.

Przepis by Vera, Magda, Ilona

00:00

0 Reviews

All fields and a star-rating are required to submit a review.

przepisy kulinarne Przepisy kulinarne