Ładowanie strony…

Mousse de galleta

By t.kolsut    ,

Sierpień 8, 2017

Mousse de galleta to wspaniały deser, słodki i delikatny, i bardzo mleczny. Dla miłośników śmietany jest to najlepszy przepis. Jego walorem jest łatwy sposób przygotowania.

Składniki

200 g ciastek

3 jajka

1 szczypta soli

500 ml śmietany 30%

180 ml mleka skondensowanego

50 ml mleka

Sposób przygotowania

Rozgnieść ciastka

oddzielić białko od żółtek

ubić białka ze szczypta soli

ubić śmietanę

rozmieszać żółtka

dodać: mleko skondensowane, ciastka, mleko do żółtek

dodać masę do ubitej śmietany i wymieszać

rozlać do miseczek i schłodzić

podawać z gałką lodów czekoladowych

00:00

0 Reviews

All fields and a star-rating are required to submit a review.

przepisy kulinarne Przepisy kulinarne mytastepol.com Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków