Mousse de galleta | Kuchnia hiszpańska - przepisy "Gotuj po hiszpańsku"

Mousse de galleta

Przez t.kolsut    ,

8 sierpnia, 2017

Mousse de galleta to wspaniały deser, słodki i delikatny, i bardzo mleczny. Dla miłośników śmietany jest to najlepszy przepis. Jego walorem jest łatwy sposób przygotowania.

Sposób przygotowania

1Rozgnieść ciastka

2oddzielić białko od żółtek

3ubić białka ze szczypta soli

4ubić śmietanę

5rozmieszać żółtka

6dodać: mleko skondensowane, ciastka, mleko do żółtek

7dodać masę do ubitej śmietany i wymieszać

8rozlać do miseczek i schłodzić

9podawać z gałką lodów czekoladowych

Składniki

200 g ciastek

3 jajka

1 szczypta soli

500 ml śmietany 30%

180 ml mleka skondensowanego

50 ml mleka

00:00

0 Recenzji

Wszystkie pola oraz ocena gwiazdkowa są wymagane do przesłania recenzji.