Ładowanie strony…

Przepis na Crema Catalana

By a.cyganek    ,   

Lipiec 9, 2018

Przepis na tradycyjny deser z Barcelony - Crema Catalana

Crema Catalana to tradycyjny deser pochodzący z Barcelony, podobny do kremu Brulee, przygotowywany w Hiszpani 19 marca w dzień św. Józefa. Najlepiej komponuje się ze świeżymi owocami.

  • Liczba porcji: 1 porcja

Składniki

0,2 litr śmietany

0,1 litr mleka

80 g żółtka

50 g Cukru

połowa laski wanilii

Sposób przygotowania

1Zetrzeć wanilię w celu uzyskania nasion.

2Wymieszać wszystkie składniki i przelać je do odpowiedniego naczynia.

3Podgrzać w piekarnik o temperaturze 105 stopni przez 25 minut, następnie

4schłodzić w lodówce. Posypać cukrem i przypalić w celu jego skarmelizowania

00:00

0 Reviews

All fields and a star-rating are required to submit a review.

przepisy kulinarne Przepisy kulinarne mytastepol.com Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków