Ładowanie strony…

Sangre czyli zupa z krwi

Przez j.darmon    ,   

15 sierpnia, 2018

Głównym składnikiem zupy jest krew kurza w formie stałej, która została otrzymana w procesie odparowywania wody. Krew taką można otrzymać w supermarkecie. Jest to produkt ogólnodostępny w Hiszpanii. Zupę tę przygotowywałem w restauracji ,,Sucar" w której odbywałem praktyki. Jest to jeden ze specjałów tej restauracji.

  • Przygotowanie: 1 godz.
  • Gotowanie: 45 min
  • Liczba porcji: 8

Sposób przygotowania

1Posiekany czosnek zrumień od zimnej oliwy na złoty kolor.

2Dodaj pokrojoną w julienkę cebulę smaż aż cebula się skarmelizuję .

3Dodaj oregano ,liść laurowy i ziele angielskie.

4Dodaj krew pociętą w kostkę 2cm na 2 cm.

5Dodaj 1 łyżkę papryki słodkiej i zalej białym winem ,gotuj aż alkohol wyparuje.

6Zalej wszystko wywarem i gotuj pół godziny, dopraw do smaku solą i pieprzem.

Składniki

4 ząbki czosnku

6 cebul

2 opakowania krwi kurzej

2 szklanki białego wina

3 litry bulionu

przyprawy

00:00

0 Recenzji

Wszystkie pola oraz ocena gwiazdkowa są wymagane do przesłania recenzji.