Tarta de Philadelphia | Kuchnia hiszpańska - przepisy "Gotuj po hiszpańsku"

Tarta de Philadelphia

Przez w.stanek    ,   

16 kwietnia, 2019

Jedno z moich ulubionych deserów - sernik!

Postanowiłam podzielić się z wami tym przepisem zwłaszcza, że miałam go na egzaminie tutaj, w Hiszpanii.

Jest niezwykle łatwy i szybki w wykonaniu, a dodatkowo pyszny!

Najlepiej podawać z musem owocowym, czekoladowym lub cukrem pudrem. Oczywiście przed podaniem kilka godzin schłodzić.

  • Przygotowanie: 20 min
  • Gotowanie: 35 min

Sposób przygotowania

1Na początku nagrzewamy piekarnik do temperatury 175 stopni, później smarujemy formę masłem i obsypujemy niewielka ilością mąki.

2Wszystkie składniki wrzucamy do jednej szerokiej miski,następnie miksujemy.

3Przelewamy całą masę do formy,pieczemy około 30 minut.

4Schładzamy kilka godzin i serwujemy najlepiej z owocami. Smacznego!

Składniki

250 g serka śmietankowego Philadelphia

400 g jogurtu naturalnego

3 jajka

50 g mąki

150 g cukru

masło do posmarowania formy

00:00

0 Recenzji

Wszystkie pola oraz ocena gwiazdkowa są wymagane do przesłania recenzji.