Recipe Tag: mleko

Przepis na Crema Catalana

Przepis na tradycyjny deser z Barcelony - Crema Catalana

Crema Catalana to tradycyjny deser pochodzący z Barcelony, podobny do kremu Brulee, przygotowywany w Hiszpani 19 marca w dzień św. Józefa. Najlepiej komponuje się ze świeżymi owocami.

By a.cyganek

Torrijas, jak je robić, kuchnia hiszpańska

Hiszpańska słodycz dla każdego. Będąc na praktykach w Walencji, podstawą było poznać co to takiego Torrija i jak ją przyrządzić.

By b.l.sanchez

potrawy kuchni hiszpańskiej

Torrija czyli innymi słowy chleb smażony na słodko

Torrja tradycyjny hiszpański deser

By a.imielinska

krokiety

Croquetas de Jamon .

Croquetas de jamon
Są to małe krokieciki, często serwowane w hiszpańskich restauracjach.  Można je podawać jako przystawkę lub całkowicie osobne danie.

By d.stoklosa

Krem Natillas – delikatny smak cynamonu i cytryny

Natillas to tradycyjny i popularny deser kuchni hiszpańskiej podawany na stołach całej Hiszpanii. Smak, który osiąga dzięki infuzji cynamonu i skórki cytryny na pewno Was zaskoczy.

By m.krolik