Recipe Tag: projekt gotuj po hiszpańsku

Arroz al horno valenciano

Arroz al horno, to danie mniej znane niż paella, ale tak samo lub bardziej doceniane w Walencji. Ma duże podobieństwo do "pilav" bardzo rozpowszechnionego w krajach muzułmańskich Morza Śródziemnego. Jeśli jesteś fanem dań z ryżem to ten przepis na pewno Cię zachwyci. Estetyka dania jest bardzo wyraźna, zwieńczona ziemniakiem, pomidorem, kaszanką i główką czosnku. Danie podawaj na gorąco, po chwili odpoczynku dla którego polecam położyć je na wierzchu podkładki, a następnie zostaje życzyć tylko SMACZNEGO !

By r.krauzowicz

Brownie

Ciasto czekoladowe znane na całym świecie. Sycące i słodkie, najlepiej smakuje lekko podgrzane. Dostępne w każdej hiszpańskiej kawiarni czy restauracji, często polecane do kawy albo jako deser w menu dnia. W opozycji do bardzo słodkiego hiszpańskiego brownie polecam zdrowszą wersję tego pysznego ciasta, którego głównym składnikiem jest cukinia.

By k.golba